Call us today: 01505 705635

Email us: info@svh.co.uk

New Look for Local Hospice

Wednesday 31st July 2019

St. Vincent’s Hospice has received a £15,000 grant, funded by Smith Skip Limited through the Scottish Landfill Communities Fund (SLCF) allowing major upgrades to their signage and Community Gardens.

St. Vincent’s Hospice is a specialist provider of palliative and hospice care for families and individuals affected by life-limiting conditions. Thanks to significant funding through the SLCF in 2015, St. Vincent’s was able to create their Community Garden, a tranquil space for the public and visitors to the Hospice to come and enjoy, go for a walk or just sit and take in the scenery.

To continue to build on this fantastic project, this latest support has been used to give a significant uplift to the Hospice appearance, access and surrounding areas.

Project Lead for St. Vincent’s Hospice, Katrina Vine, said: “Our Community Garden has been such a brilliant addition to our Hospice, but we know that some of our signs and fencing were beginning to look a bit tired. We were also aware that if you are coming here for the first time, it can be difficult to find your way around. You could come and go without realising that our Barn Tearoom was open to you, or that you could take a wander around our Woodland Walk.

“Now, thanks to this support and the efforts of numerous contractors, organisations and staff from across Renfrewshire, our Hospice has had a major facelift, not only giving it a fresh and modern look, but also making it easier than ever before to get to us.”

Not only are there now new signs to direct people towards and around the Hospice, but the Barn Tearoom and Community Garden are benefitting from attractive and informative new signage to let more people know that they can drop in any time.

This project also involved removing extensive areas of broken down fences, gates, overgrown trees and replacing it with a whopping 125 metres of new beech hedging with protective posts and wire fence.

Finally, a unique drystone feature and brand new entranceway has been constructed in the public car park, helping create a calm and welcoming atmosphere for everyone who visits them.

Katrina added: “This has been an incredible piece of work, and there are too many people to thank for giving of their time, effort and materials to make it possible. This will not only make us easier to find, and encourage more people than ever before to visit our Garden and Tearoom, but will help create a better environment for the hundreds of patients, families and visitors who come to us every year.

“On behalf of everyone at St. Vincent’s Hospice: thank you to the Smith Skip Limited, the SLFC and everyone involved for all their support!”

For more information, visit: www.svh.co.uk.

New Look for Local Hospice